به گزارش آی پی اکونومی شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن نساجی ایران بیان کرد:با وجود پتانسیلهای بالای این بخش، سالهاست که صنعت نساجی کشور با چالشهای گوناگونی درگیر است. این چالشها تا حدی پیش رفته است که موجب تعطیلی تعداد قابلتوجهی از واحدهای تولیدی شده است و بنگاههای مشغول به کار نیز یا کوچکتر شدهاند یا با حاشیه سود بسیار کمی مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: واردات بیرویه و قاچاق از مهمترین چالشهای این صنعت است. طبق آمار، واردات پارچه در سال گذشته حدود ۸۵۰هزار تن بوده و برآوردها قاچاق پوشاک را بین ۱.۵ تا ۳میلیارد دلار تخمین میزند. این در حالی است که واردات پوشاک به طور قانونی ممنوع است و این مقدار تماما از طریق قاچاق و از مجراهای غیرقانونی وارد کشور شده است.
امامی رئوف، با اشاره به معضل قاچاق در این صنعت گفت: در حوزه پوشاک، با چالش بزرگی به نام قاچاق روبهرو هستیم. بخش زیادی از پوشاکی که وارد کشور میشود، کالاهای استوک یا مازاد تولید کشورهای دیگر است که با قیمت بسیار پایین وارد میشوند و تولیدکننده داخلی نمیتواند با آنها رقابت کند. دلیل نداشتن توان رقابتی در حجم سفارش کشورهای همسایه است.
در راستای حمایت از تولید داخل و تقویت سیاست حمایتی از تولیدکنندگان، واردات پوشاک خارجی ممنوع شد.حجم عمدهای از پوشاک خارجی به صورت سازمانیافته از کشورهای همسایه وارد کشور میشود. عمده این لباسها با توجه به ذائقه و تقاضای مردم به پوشاک برند و هزینههای بالای این نوع از پوشاک و سودآوری بیشتر برای فروشندهها، به صورت مستعمل یا تاناکورا وارد میشود. پوشاک مستعمل موجب آسیب جدی به بخش تولیدی صنعت پوشاک شده است.
طبق ماده ۶۲ قانون نظام صنفی، فروش و عرضه کالاهای مستعمل یا تاناکورا ممنوع است و هر جا فروش آن دیده شود از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آن برخورد خواهد شد.