به گزارش آی پی اکونومی محققان دانشگاه Amherst ماساچوست برای غلبه بر این چالش از نوعی گچ تولید شده از سنگ آهک الهام گرفته اند که خانه ها را در آب و هوای گرم خنک نگه می دارد. آنها با استفاده از روشی موسوم به رسوب بخار شیمیایی یک لایه چسب گچی به ضخامت ۵ میکرومتر تولید کردند که به پارچه ها می چسبد.
به گفته محققان این پارچه نوآورانه می تواند دمای هوای زیر خود را تا ۸ درجه فارنهایت خنک تر کند. تریشا ال اندرو شیمیدان و محقق مواد در این باره می گوید: اگر فرد با پارچه های معمولی زیر نور آفتاب راه برود، به شدت احساس گرما می کند زیرا که بدن و لباس های وی نور ماورابنفش و مادون قرمز خورشید را جذب می کنند.
محققان در این پژوهش یک پوشش پلیمری معدنی حافظ محیط زیست ابداع کردند. این پوشش ترکیبی از کربنات کلسیم و سولفات باریم است که در حقیقت مواد معدنی موجود در گچ هستند.
علاوه بر این، ذرات کربنات کلسیم به طور موثر نور قابل رویت و نور نزدیک به مادون قرمز را انعکاس میدهند، در حالی که ذرات سولفات باریم به خوبی نور فرابنفش را انعکاس میدهند.
محققان یک روش ساده برای اعمال پوشش به انواع مختلف پارچهها توسعه دادند. برای این کار، مربعات کوچک پارچهها با یک لایه پلیمر پوشش داده شدند و به طور مکرر در محلولهایی حاوی یونهای کلسیم یا باریم، و همچنین یونهای کربنات یا سولفات، فرو برده شدند.
پارچه های فراوری شده با ماده مذکور در مقایسه محیط تا ۸ درجه فارنهایت تاثیر خنک کنندگی را نشان دادند. البته این تمایز دما بین پارچه فراوری شده و نشده، حتی بیشتر و تا ۱۵ درجه فارنهایت می تواند باشد.
اندرو اشاره کرد که تحقیقات آنها به دلیل اندازه تجهیزات آزمایشگاهی آنها محدود شده است. با این حال، آنها در حال بررسی امکان همکاری با یک شرکت تولید الیاف برای تولید در مقیاس خارج آزمایشگاهی هستند.