۲۶ اسفند ۱۴۰۳

تراز تولید لوازم خانگی در ایران

آی پی اکونومی: بازار لوازم خانگی در دنیا سالانه بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار فروش دارد که پیش‌بینی‌‌‌ها حاکی از رشد این بازار در سال‌های پیش‌‌‌رو به مبالغ بالای ۷۰۰ میلیارد دلار است.

به گزارش آی پی اکونومی این رشد بازار به دلیل تقاضای بالا در بازار‌های برخی کشورهای خاورمیانه و به‌خصوص چین و هند بوده است. در این خصوص ارزش بازار لوازم خانگی در ایران بالغ بر شش میلیارد دلار است.

از آنجایی که ایران با ۸۵ میلیون جمعیت حدود یک درصد از جمعیت جهان را دربرمی‌گیرد، ارزش لوازم خانگی آن نیز حدود یک درصد ارزش کل بازار جهانی است که از این نظر در تناسب می‌باشد.

بر اساس اعلام اتاق بازرگانی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل بیش از ۵.۳ میلیون دستگاه لوازم خانگی (شامل یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و کولر آبی) تولید شده است. تولید این سه محصول مشابه سال گذشته بیش از چهار میلیون دستگاه بوده و بر اساس این آمار تولید لوازم خانگی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ حدود ۳۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

صنعت لوازم خانگی ایران با وجود مشکلات بزرگ مانند عدم‌دسترسی آسان برای تامین مواد اولیه و انرژی ارزان‌قیمت، عدم‌تخصیص ارز مناسب، فقدان تسهیلات بانکی، وجود کالا‌‌‌های قاچاق به شکل گسترده در بازار، افزایش قیمت ارز و… که تولیدکنندگان را به ستوه آورده یا حتی در آستانه ورشکستگی قرار داده، توانسته است عمق ساخت داخل را در سال‌های اخیر افزایش دهد.

این مهم به‌خصوص بعد از سال ۱۳۹۷ که برخی شرکت‌های بزرگ خارجی به واسطه تحریم‌ها از بازار ایران خارج شدند چشمگیر‌تر بوده است. به طوری که در حال حاضر صنعت لوازم خانگی کشور سهم ۰.۷ درصدی از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده و دومین صنعت بزرگ تولیدی بعد از خودروسازی در کشور است.

میزان ظرفیت اسمی صنعت لوازم خانگی در ایران برای تولید یخچال و فریز بالغ بر هشت میلیون دستگاه و برای تولید تلویزیون و ماشین لباسشویی نیز بالغ بر شش میلیون دستگاه است.

به‌طوری که میزان تولید یخچال و فریزر در سال ۱۴۰۰ بنا به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود دو میلیون و ۲۷۰ هزار دستگاه بوده است. این رقم برای تولید ماشین لباسشویی و انواع تلویزیون به ترتیب برابر با یک میلون و ۴۵۰ هزار دستگاه و یک میلیون و ۳۳۰ هزار دستگاه بوده است.

علت تولید کمتر از ظرفیت اسمی را باید در قدیمی بودن تکنولوژی تولید جستجو کرد. ظرفیت اسمی تولید یخچال و فریزر با احتساب ظرفیت تولید یخچال‌هایی است که از نظر تکنولوژی از رده خارج محسوب می‌شوند.

تازه‌های آی پی اکونومی

وب گردی اقتصادی

خبرگزاری فارس نیوز

دیدگاه

13737
امیرحسین-کاکایی
Picture33
Picture88
Picture77

چهره شاخص صنعت

IMG_20240730_202257

پربیننده‌ترین‌ها

strong-silo-builders1