به گزارش آی پی اکونومی مطالعه اخیر انجام شده توسط دانشمندان دانشگاههای کالیفرنیا، ایرواین و آزمایشگاه ملی لوسآلاموس که نتیجه آن در مجله Nature communications منتشر شده، از روشی نوآورانه خبر میدهد که با استفاده از آن میتوان مواد روزمره مثل شیشه را به موادی تبدیل کرد که دانشمندان میتوانند از آنها در ساخت کامپیوترهای کوانتومی بهره ببرند.
لوئیز آ. ژورگی ، استاد فیزیک و نجوم در دانشگاه UCI در این باره گفت:« موادی که ما ساختیم، موادی هستند که به دلیل شکل یا ساختارهای اتمی خاصشان، خواص الکتریکی یا کوانتومی منحصر به فردی را از خود به نمایش میگذارند. تصور کنید که اگر بتوانیم شیشه را که معمولا یک ماده عایق است، به یک ماده رسانا مثل مس تبدیل کنیم، چه کار بزرگی انجام دادهایم!»
ژورگی گفت« این آزمایش براساس قابلیتهای منحصر به فردی است که ما در دانشگاه UCI برای رشد مواد کوانتومی با کیفیت بالا داریم. این مواد که رسانای ضعیفی هستند را تبدیل به رساناهای خوب کنیم ما در حال به کارگیری تکنیکهای جدیدی برای این مواد هستیم.
طبق توضیح ژورگی، کلید این کار در اعمال نوع مناسبی از کرنش برای مواد در مقیاس اتمی است. برای انجام این کار، اعضای این تیم دستگاه ویژهای را به نام “ایستگاه خمشی” در کارگاه ماشینآلات دانشکده علوم فیزیکی UCI طراحی کردندکه این امکان را برایشان فراهم می کند تا با به کارگیری فشار و کشش زیاد، برای تغییر ساختار اتمی مادهای به نام پنتاتلورید هافنیوم از یک ماده بیاهمیت استفاده کرده و مادهای مناسب برای کامپیوترهای کوانتومی تولید کنند.
او در این رابطه توضیح داد:« برای ساخت چنین موادی به این نیاز داریم تا سوراخهایی را در ساختار اتمی ایجاد کنیم و کرنش به ما اجازه انجام این کار را میدهد.»
جینیو لیو که اولین نویسنده این مقاله و محقق فوق دکتراست که با ژورگی همکاری میکند در این باره گفت:« شما همچنین میتوانید با کنترل میزان کرنش، تغییرات در ساختار اتمی را روشن و خاموش کنید؛ اگر بخواهید در آینده یک کلید روشن و خاموش برای مواد در رایانههای کوانتومی ایجاد کنید، این روش برایتان مفید و کاربردی خواهد بود.»