به گزارش آی پی اکونومی فاطمه صابری مدرس دانشگاه و محقق ارشد مهندسی شیمی در حوزه محیط زیست و سوختهای زیستی است. او تاکنون موفق شده در همکاری با برنامه عمران ملل متحد (UNDP) چندین پروژه بینالمللی را اجرا نماید و اخیرا در مقالهای که در کنفرانس آب، انرژی و محیط زیست قطر ارائه کرده، موفق شده با تیم همکار خود در دانشگاه تهران ضمن تصفیه فاضلاب صنعتی الکلسازی و بازیافت آب ناشی از آن، در فرایند همزمان گازیسازی با همین فناوری، تولید انرژی هیدروژن از این فاضلاب را نیز داشته باشد. فاضلاب صنعت الکلسازی یکی از پرآلایندهترین فاضلابهای صنعتی است.
دستاوردهای حاصل از این تحقیق میتواند در جهت تأمین منابع آب از تصفیه فاضلابهای صنعتی و شهری و جبران بخشی از کمبود آب صنایع به خصوص مناطقی که در جغرافیای خشک و بیآب قرار دارند، بسیار حائز اهمیت باشد.
طبق اظهارات وی، فناوری اکسیداسیون آب فوق بحرانی و گازیسازی آب فوق بحرانی مزایای گستردهای خواهد داشت؛ از جمله اینکه محیط واکنش در محیط آبی اتفاق میافتد و نیازی به جداسازی آب و سایر ترکیبات نیست. همچنین رفع مشکلات زیستمحیطی این فاضلابها و حذف ترکیبات آلاینده آنها، کمک به بازیافت و بازچرخانی آب با خروجی بسیار با کیفیت و تولید منابع انرژی تجدیدپذیر نظیر هیدروژن و سوختهای زیستی، از دیگر مزیتهای این فناوری است.