۲۹ اسفند ۱۴۰۳

توسعه منطقه ای جنوب کشور با فناوری های صنعت آب

آی پی اکونومی: یک موسسه دانش بنیان موفق به ساخت دستگاه آب شیرین کن قابل حمل در مناطق محروم شد.

به گزارش آی پی اکونومی یکی از مشکلات حال حاضر برخی مناطق کمتر برخوردار کشور از جمله بخش هایی از مناطق و روستاهای استان های سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمان، بوشهر، هرمزگان و حتی خراسان جنوبی کمبود دسترسی به آب شرب سالم و بهداشتی است؛ مشکلی حیاتی که هر از گاهی نیز اعتراض و گله‌مندی ساکنین این مناطق از کشورمان را به دنبال داشته است.

شماری از روستانشینان به دلایل مختلف از آب سالم و بهداشتی برخوردار نیستند؛ معضلی جدی که به گفته مسعود محمدی از مدیران مجموعه دانش بنیان بنیان دانش پژوهان به عنوان یک موسسه فعال و نوآور در زمینه فناوری های آب، به هیچ عنوان ارتباطی با کم آبی کشور ندارد و با مدیریت بهینه و صحیح و استفاده از فناوری های آب‌شیرین‌کن و البته مقرون به صرفه به راحتی قابل رفع است.

به گفته وی، این موسسه تاکنون پروژه های متعدد و موفقی را در مقیاس بزرگ در زمینه آب شیرین‌کن‌های حرارتی، نمک زدایی و سیستم‌های پساب در مناطق مختلف کشور از جمله جزایر نفتی و حتی مناطق محروم طراحی و راه اندازی کرده است.

موسسه بنیان دانش‌پژوهان از جمله موسسات دانش بنیان تولیدی نوع یک کشور مستقر در پارک فناوری پردیس است که در سال ۱۳۷۹ توسط اعضای گروه پژوهشی «باشگاه دانش‌پژوهان جوان» با هدف «سازماندهی نیروی ممتاز کشور» تأسیس شد. مجموعه ای نوآور که هم‌اکنون در زمینه «طراحی و مهندسی آب شیرین‌کن‌های غشایی (RO, UF, NF)، حرارتی (MED) و هیبرید»، دست‌یابی به دانش فنی «ترسیم نقشه‌ راه تکنولوژی»، «تولید بومی نانوافزودنی کاهش مصرف سوخت» و بسیاری دیگر از فناوری‌های مدیریتی و تولیدی فعال است.

محمدی در خصوص قیمت دستگاه آب شیرین کن نیز با بیان اینکه، قیمت دستگاه به عوامل تاثیرگذار دیگری همچون ظرفیت آب، انرژی موجود، نزدیکی به منبع آب و دبی و آنالایز و حجم آب وابسته است، تصریح کرد: قیمت یک دستگاه آب شیرین کن از ۲۰۰ میلیون تومان به بالا است البته دستگاه های با قیمت کمتر از این هم می توان ساخت اما بعید است برای اپراتور سودآوری داشته و مقرون به صرفه باشد.

این مدیر فعال در حوزه فناوری آب‌ شیرین‌ با تاکید بر اینکه، بحث شبکه سازی در حوزه آب‌شیرین‌کن ها بسیار مهم است، افزود: مدیریت و کنترل فقط یک دستگاه برای یک روستا کاری سخت است که مقرون به صرفه هم نیست. در حالی که با ایجاد شبکه و ارتباط بین دستگاه‌های یک منطقه، می توان آنها را حتی از تهران و با کمک اپراتورهای هر دستگاه مدیریت می کرد.

محمدی با اشاره به خرید آب معدنی و توزیع آن در مناطق محروم از سوی برخی سازمان ها گفت: این سازمان ها و خیرین می توانند به جای خرید آب معدنی از تهران دستگاه آب شیرین کن خریداری کنند و در مناطق محروم نصب کنند که این علاوه بر اشتغالزایی افراد بومی قیمت نهایی آب راکه البته گاها کیفیت آن نیز از آب معدنی بالاتر است، کاهش داده و در صورت مدیریت شبکه ای نیز به صورت پایدار سال ها دستگاه آنها در منطقه برقرار و مفید به فایده خواهد ماند.

تازه‌های آی پی اکونومی

وب گردی اقتصادی

خبرگزاری فارس نیوز

دیدگاه

13737
امیرحسین-کاکایی
Picture33
Picture88
Picture77

چهره شاخص صنعت

IMG_20240730_202257

پربیننده‌ترین‌ها

strong-silo-builders1