به گزارش آی پی اکونومی شرکت Zero Mass Water اولین محصول خود را در سال ۲۰۱۵ با نام تجاری پنل های آبی Source به بازار عرضه کردند و تا به امروز به بیش از ۳۵ کشور جهان محصول خود را صادر کردند.
پنل های آبی Source مشابه پنل های خورشیدی معمولی می باشد با این تفاوت که در قسمت میانی از فناوری فتوولتاییک (سلول فتوولتاییک نور خورشید را مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل می کند) بهره می برند. در این قسمت یک مکنده تعبیه شده و با قسمت های داخلی پنل مرتبط می باشد. در دو طرف قسمت میانی قسمت های متخلخلی وجود دارد که پس از دریافت انرژی خورشیدی، مسئول تولید گرما می باشند.
اساس کار پنل های آبی Source برای تولید آب از هوا بسیار ساده و بر پایه میعان می باشد. به این صورت که پنل ها با جذب انرژی خورشیدی گرما تولید کرده سپس بخار آبی که به کمک مکنده به داخل هدایت شده پس از تصفیه، با برخورد با این قسمت طی فرآیندی مشابه تشکیل شبنم، به آب تبدیل می شود. سپس آب تولید شده به مخزن ۳۰ لیتری انتقال یافته و در آنجا مواد معدنی و pH تنظیم شده و به آب قابل آشامیدن تبدیل می شود. آب آشامیدنی تولید شده می تواند به وسیله لوله کشی به بخش های مختلف خانه منتقل شود.
قیمت هر پنل ۴۰۰۰ دلار و ۵۰۰ دلار هزینه نصب بوده که در مجموع ۴۵۰۰ دلار برای نصب هر یک از پنل های آبی Source نیاز می باشد. در حالیکه هزینه نگهداری کمی داشته که شامل تعویض فیلتر و بخش تنظیم کننده مواد معدنی بوده که به ترتیب بعد از یک و پنج سال باید تعویض شوند. در مجموع اگرچه هزینه نصب، راه اندازی و نگهداری این پنل ها بسیار بالا می باشد ولی در بلند مدت استفاده از این پنل ها در مقایسه با استفاده بطری های آب مقرون به صرفه تر و پایدارتر می باشد. با توجه به اینکه این تکنولوژی به هیچ زیرساختی مانند سیم کشی و لوله کشی نیاز ندارد و هرجایی قابل نصب می باشد.