به گزارش آی پی اکونومی ورود شرکتهای فناوری به فضای بانکی موجب شده بانکهای مدرن، ترکیبی از شرکتهای داده و فناوری باشند. شباهت آشکاری بین فرآیندهای بانکداری و مهندسی نرمافزار و مفاهیم اساسی مانند ردیابی تراکنش، دفتر کل، مدلسازی پیشبینی و تجزیه و تحلیل پیشگویانه وجود دارد.
براساس پیشبینیها، هوش مصنوعی به بانکها کمک میکند تا ۲۲ درصد هزینههای عملیاتی خود را در حدود سال ۲۰۳۰ کاهش دهند که به صرفهجویی نزدیک به یک تریلیون دلاری منجر میشود. همچنین، هوش مصنوعی آماده است تا مؤسسههای مالی را به تواناییهایی برای مقابله با تهدید فزاینده جرایم سایبری و کلاهبرداری مالی مجهز کند.
هوش مصنوعی در حال حاضر در صنعت خدمات مالی برای ارائه خدمات پشتیبانی مشتری با استفاده از چت باتها و سایر سیستمهای هوشمند رایج است. برخی از نرم افزارهای محبوب خدمات مشتری مبتنی بر هوش مصنوعی شامل Zendesk، LiveAgent، Freshdesk و Vision Helpdesk هستند.
هوش مصنوعی آینده صنعت مالی و بانکی کشور را متحول خواهد میکند. البته باید به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر برخی از بانکها در پرداخت تسهیلات برای احزار هویت و اعتبارسنجی مشتریان از سامانههایی مبتنی بر هوش مصنوعی همچون سامانه «مرآت» استفاده میکنند که در سطح ابتدایی بوده و امید میرود در آینده شاهد تحولاتی اساسی و مدرن در این زمینه باشیم.
بسیاری از بانکهای کشور در مراحل اولیه دیجیتالیشدن بوده و به دنبال استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) هستند اما در ارائه خدمات دیجیتالی با مشکلات زیادی از جمله در زیرساختها و حتی پرداخت تسهیلات طرحهای امتیازی حسابهای دیجیتال، دچار مشکل بوده و به صورت سنتی خدمات یادشده را ارائه میکنند. در این راستا، پیشنهاد میشود بانکهای پیشران در زمینه دیجیتالی شدن، به دنبال استفاده از استراتژی هوش مصنوعی باشند و خدمات مالی و بانکی خود را هوشمند کنند.