۲۷ اسفند ۱۴۰۳

نور امید ساخت واکسن سرطان از پس تاریکی دوران کرونا

آی پی اکونومی: 29 اوت 1959 روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی خبر از ساخت موفقیت آمیز واکسن سرطان داد. خبری که در ابتدا بسیاری را امیدوار کرد و پس از مدتی به رویایی دور از دسترس تبدیل شد.

به گزارش آی پی اکونومی اکنون پس از گذشت بیش از ۶۰ سال از اولین کارآزمایی بالینی در زمینه واکسن سرطان، پژوهشگران همچنان در پی راهی برای ساخت واکسن این بیماری هستند. اخیرا خبرگزاری های شناخته شده جهان گزارش هایی مبنی بر امکان تولید واکسن سرطان تا سال ۲۰۳۰ منتشر کردند. سوال این است که آیا این بار می توان امیدوار بود؟
در دوره کرونا بیشتر خبرها مربوط به نانوذرات لیپیدی پیرامون استفاده از این نانوذرات در بخش واکسن ضدکرونا بود اما با عبور از بحران کرونا، تولید واکسن‌های ضدسرطان به رتبه اول خبرهای این حوزه رسیده است.
با شروع واکسیناسیون، اثربخشی این واکسن در کاهش میزان ابتلا به کرونا مشخص شد و از این رو نانوذرات لیپیدی به سر خط خبرهای حوزه واکسن رسید. با توجه به اهمیت روز افزون مقابله با سرطان و همچنین امید بیشتر به بازگشت سرمایه‌گذاری در ساخت واکسن‌های ضدسرطان (نسبت به واکسن‌های ضدکرونا که نیاز به آن رو به افول بود)، روندها در استفاده از نانوذرات لیپیدی تغییر کرد و کفه تحقیقات و فعالیت‌های صنعتی به سمت مقابله با سرطان سنگین‌تر شد.
از طرف دیگر همه گیری ویروس کرونا، واکسن های بر پایه mRNA (RNA پیام رسان) را در مرکز توجهات قرار داد. mRNA مولکولی است که دستورالعمل های سلول را برای ساخت پروتئین ها عرضه می کند. در طول این همه گیری، واکسن‌های mRNA به صدها میلیون نفر تزریق شد که در عین ایمن بودن، اثربخشی بالایی را در برابر بیماری کرونا نشان داد.
این امر موجب افزایش سرعت مطالعات واکسن های درمانی سرطان نیز شده است. واکسن‌های mRNA می‌توانند آنتی‌ژن‌ سلول های سرطانی را کدگذاری کرده و بدن را به پاسخ ایمنی وادار کنند.
هم چنین به منظور ساخت واکسن های mRNA علیه نئوآنتی ژن ها، ابتدا نمونه‌های بافتی از یک بیمار جمع‌آوری شده، و سپس واکسن بر اساس ویژگی‌های مولکولی خاص تومورهای فرد ساخته می‌شود. گفته می شود تولید این واکسن های شخصی‌سازی شده حدود ۱ تا ۲ ماه طول می‌کشد. امروزه، ده‌ها کارآزمایی بالینی در حال آزمایش واکسن‌های درمانی mRNA در افراد مبتلا به انواع مختلف سرطان هستند.
مطالعات این حوزه از واکسن ها تا کنون نتایج امیدوارکننده ای به همراه داشته است. در انتها می توان گفت ویروس کرونا در کنار تمام مصائبی که به بار آورد، توانست درها را برای واکسن‌ سرطان باز کند.

تازه‌های آی پی اکونومی

وب گردی اقتصادی

خبرگزاری فارس نیوز

دیدگاه

13737
امیرحسین-کاکایی
Picture33
Picture88
Picture77

چهره شاخص صنعت

IMG_20240730_202257

پربیننده‌ترین‌ها

strong-silo-builders1