۲۶ اسفند ۱۴۰۳

سه برابر بودجه کل ستاد نانو، فقط حاصل توسعه صنعت نانوداروها

آی پی اکونومی: دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اجرای پروژه تحلیل بازار نانو به طور سالانه، گفت: میزان فروش و صادرات مربوط به ۳ قلم داروی ضد سرطان صرفه‌جویی ارزی ۹۰ میلیون دلاری را در پی داشته و هزینه بیمه‌ها را نیز به شکل قابل توجهی کاهش داده است.

به گزارش آی پی اکونومی سه داروی پادینکس و پاکلی‌نب از شرکت “نانودارو پژوهان پردیس” و سینادوکسوزوم تولید شرکت “اکسیر نانو سینا” از جمله نانوداروهای ضدسرطانی هستند که توسط مراکز علمی و تحقیقاتی داخل کشور تولید می‌شود . قیمت نمونه جهانی داروی پادینکس ۳۹۵۰ دلار بوده و نمونه داخلی ۹ میلیون تومان قیمت دارد. قیمت نمونه جهانی داروی پاکلی‌نب ۸۰ دلار بوده و قیمت نمونه داخلی ۱ میلیون ۸۰۰ هزار تومان است . قیمت نمونه جهانی داروی سینادوکسوزوم ۶۵ دلار بوده و قیمت نمونه داخلی ۷۵۰ هزار تومان است.
دبیر ستاد توسعه نانو افزود: محصولات نانو داروی ضد سرطان ایران در ۷ سال گذشته حدود ۹ میلیون دلار صادرات داشته‌اند و در همین مدت با تولید این داروها از خروج بیش از ۹۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است . از طرفی با تولید این نانو داروها و کاهش واردات آنها، کاهش هزینه شرکت‌های بیمه‌گذار تا ۷۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
دبیر ستاد نانو با اشاره به نحوه تحلیل بازار گفت: تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۴۲۸ محصول نانو به وسیله ۳۵۰ شرکت فعال در این حوزه تجاری شده و از واحد ارزیابی و نظارت ستاد فناوری نانو، گواهی نانو مقیاس دریافت کرده‌اند. محصولات دارای نانو مقیاس آزمایشی از فهرست محصولات ارزیابی ما حذف شد.
دکتر عماد احمدوند افزود: طبق این تحقیق تحلیل بازار، مجموع بازار فروش این محصولات در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است و همچنین بیش از ۶ درصد از این بازار یعنی معادل ۶۹ میلیون دلار را صادرات این محصولات تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد: معادل ارزی بازار فروش محصولات نانویی ساخت ایران بر اساس متوسط روزانه نرخ دلار سال ۱۴۰۱ برابر ۱۱۲۵ میلیون دلار ارزیابی شده است.
دکتر عماد احمدوند گفت: در دوره چهار ساله گذشته بازار محصولات نانو ساخت داخل از ۴.۴ هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ به ۳۰.۴ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده که متوسط رشد سالانه ۹۰ درصد را در این دوره نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد بیشتر از متوسط نرخ تورم سالانه کشور در این دوره بر اساس اعلام رسمی مرکز آمار ایران بوده است.
احمدوند با اشاره به بازارهای صادراتی، افزود: محصولات نانویی ایران به ۴۸ کشور صادر می‌شوند که عراق با حجم صادرات ۳۳ میلیون دلاری، افغانستان با حجم صادرات ۱۲.۳۰ میلیون دلاری و روسیه با حجم صادرات ۶.۵ میلیون دلاری در صدر جدول بازارهای هدف ایران قرار گرفته‌اند.

تازه‌های آی پی اکونومی

وب گردی اقتصادی

خبرگزاری فارس نیوز

دیدگاه

13737
امیرحسین-کاکایی
Picture33
Picture88
Picture77

چهره شاخص صنعت

IMG_20240730_202257

پربیننده‌ترین‌ها

strong-silo-builders1