به گزارش آی پی اکونومی استارتآپ توسعه دانش و خلاقیت کهکشان از سال ۱۳۹۹ و با هدف فعالیت در زمینه پرورش و تقویت خلاقیت، استعداد و تقویت بنیه علمی کودکان و نوجوانان با رویکرد بازی و سرگرمی و تجربه محوری از سن ۴ تا ۱۸ سال تاسیس شده است.
فعالیتهای این استارتآپ متمرکز به تولید بستههای علمی- آموزشی مهارت محور در حوزههای مختلف از جمله آموزش مهارتهای پزشکی، نانوفناوری، شیمی، فیزیک، زیستشناسی، زمین شناسی، دانش هوافضا، رباتیک و … است.
در طراحی این کیتها اهدافی مانند آموزش مهارت محور و تجربه محور، آشنایی با مشاغل و کاربردهای مختلف هریک از حوزههای علمی برای دانشآموزان در سنین مختلف مد نظر بوده است.
طراحی و ثبت اختراع میز آزمایشگاهی سیار به منظور تسهیل دسترسی دانشآموزان در مناطق مختلف بویژه مناطق کمبرخوردار و محروم از دیگر تولیدات این استارتآپ است.
مصطفی راهوار، مدیرعامل مجموعه خلاق «کهکشان»، در خصوص اهمیت کشف استعداد دانشآموزان اظهار کرد: خلاقیت و نوآوری، محصول تجربه است لذا عامل اصلی کشف و پرورش استعداد در دانشآموزان همراهشدن فرآیند یادگیری با مهارت، تجربهآموزی و پرورش خلاقیت در راستای توانمندسازی برای حل مسأله است.
در دهههای گذشته کمبود امکانات و تمرکز بر آموزش نظری کتابهای درسی فرصت اینگونه تجربهها را برای دانشآموز مهیا نمیکرد؛ لذا ما در مجموعه کهکشان با هدف زمینهسازی برای تقویت مهارتهای علمی و تعمیق آموزش، به طراحی و تولید و ابزارهای کمکآموزشی و مبتنی بر محتوای جدید و تغییریافته کتابهای درسی پرداختیم.
از این رو عمده فعالیت مجموعه علاوه بر تولید محتوای آموزشی، طراحی و تولید کیتهای آموزشی برای آشنایی دانشآموزان با حوزههای علوم پایه، مهندسی، پزشکی و… ایجاد شرایط فعالیت عملی و تجربهآموزی است.
او ضمن بیان اینکه هدف ساخت میز آزمایشگاه سیار آموزش با تاکید بر تجربه است؛ گفت: ما قصد داریم آموزش را از تئوری به تجربه محوری و مهارت محوری انتقال دهیم.
راهور با تاکید بر افزایش کیفیت آموزش تجربه محور و تاثیر آن در حل مسئله، ادامه داد: هدف محوری ما این است که آموزش را به سمت تجربه محوری و مهارت محوری و در نهایت حل مسئله ببریم؛ یعنی کودکان با آن چیزی که تجربه میکنند بتوانند مسائل مختلف در دنیای واقعی را حل کنند.