۲۶ اسفند ۱۴۰۳

اینترنت اشیا ناجی جان کارگران معدنی

آی پی اکونومی: تلاش برای حفظ جان نیروی انسانی یکی از موارد مهمی است که در کنار توانمندسازی آن‌ها دنبال می‌شود. یکی از اصلی‌ترین کارکرد‌ها و کاربرد‌های اینترنت اشیادر حوزه معدن، بحث ایمنی سازی کارگران است

به گزارش آی پی اکونومی کار در معدن  یکی از سخت‌ترین مشاغل دنیاست؛ بنابراین خطرات زیادی در عملیات‌های معدنی وجود دارد که IOT می‌تواند نقش بسیار موثری را در پیشگیری این موضوع داشته باشد.در معادن می‌توان با قرار دادن سنسور‌هایی در کلاه‌های هوشمند کارگران با ردیابی و داشتن دسترسی بیشتر به آن‌ها ایمنی را تامین کرد.
در برخی از معادن زیرزمینی اعم از فلزی یا غیر فلزی، انفجار در خارج از زمان تولید و در زمانی که هیچ کس جز خدمه انفجار حضور ندارد، برنامه‌ریزی می‌شود. با این وصف، نیاز به نظارت بر شرایط موقعیت محلی با بهره‌گیری از ترکیب حسگرهای مناسب در یک شبکه برای صرفه‌جویی زمانی و برنامه‌ریزی خوب و محیط امن، گریزناپذیر است.
به کارگیری شبکه اینترنت اشیا به طور قابل توجهی کاهش خرابی ماشین‌آلات را در پی خواهد داشت. معدنکاران می‌توانند خطر خرابی تجهیزات را در هنگام انجام یک عملیات یا تغییر آن کاهش دهند و همچنین قادر خواهند بود قطعاتی که تامین آنها برای تعمیر ماشین‌آلات معیوب حیاتی است را در سریع‌ترین زمان سفارش دهند.

کاربرد اینترنت اشیا در صنعت، در واقع مجموعه‌ای از تجهیزات پیشرفته مانند سنسورها، اتصالات شبکه‌ای، دستگاه‌های هوشمند و نرم افزارها را در بر می گیرد. معادن هم سو با انقلاب صنعتی چهارم هم می‌توانند با کمک از این فناوری موج چهارمی مباحث مختلفی را پیش ببرند. بسیاری از کارشناسان معتقدند که مهمترین کاربرد اینترنت اشیادر معادن ایمنی‌سازی کارگران است.

فناوری اینترنت اشیا در صنایع مختلفی از جمله صنایع دریایی، غذایی و نظامی به کار گرفته می‌شود؛ اما در حوزه معدن یک اتفاق جدید است. اینترنت اشیا در زمینه‌های بسیار زیادی از جمله کنترل و نظارت از راه دور، مانیتورینگ، اتوماسیون فرآورده‌های معدنی به کمک معدنکاران می‌آید که می‌تواند سبب افزایش بهره‌وری در این حوزه شود.
اینترنت اشیا، امکان پیش‌بینی نیازمندی‌های خدمات تعمیرات و نگهداری بهتر را فراهم می‌آورد. به واسطه اینترنت اشیا و داشتن یک شبکه منعطف، نظارت بر هر یک از ابعاد عملیاتی بسیار ساده‌تر بوده و افزایش بهره‌وری و ایمنی تحقق می‌یابد. این امر، تشخیص ساییدگی‌ها و پارگی‌ها در قطعات حیاتی تا برنامه‌ریزی و زمان‌بندی تعمیرات و نگهداری مورد نیاز را شامل می‌شود.
از طریق اجرای سنسورها روی تجهیزات و سیستم‌های استخراج معدن، قادر به کنترل تجهیزات و عملکرد آن خواهند بود. علاوه بر آن، شرکت‌های استخراجی از داده‌های بزرگ (داده‌های کلان) برای کشف روش‌های مقرون به صرفه‌تر برای اجرای عملیات و همچنین کاهش زمان کلی عملکرد استفاده می‌کنند.

تازه‌های آی پی اکونومی

وب گردی اقتصادی

خبرگزاری فارس نیوز

دیدگاه

13737
امیرحسین-کاکایی
Picture33
Picture88
Picture77

چهره شاخص صنعت

IMG_20240730_202257

پربیننده‌ترین‌ها

strong-silo-builders1