به گزارش آی پی اکونومی یکی از دغدغههای اصلی اقتصاد کشور و دولت ها، پروژههای عمرانی نیمه تمامی است که سالانه به تعداد آنها افزوده میشود و این پروژهها بعد از مدتها تبدیل به مخروبههایی میشوند که میلیاردها تومان از بودجه دولت را در دل خود جای داده اند.
بسیاری از این پروژهها هنوز به بهرهبرداری نرسیده، دچار استهلاک و گذشت زمان شدند که علاوه بر اینکه سرمایهگذاری این پروژهها را به خطر انداخته با تورم موجود، هزینه ساخت آن را چند برابر کرده است
محسن منصوری؛ معاون اجرایی رئیسجمهور، با اشاره به وجود ۹ هزار میلیارد تومان پروژه نیمهکاره در کشور، گفت: در بهترین حالت ۳۰ سال زمان برای تکمیل این پروژهها نیاز است.
محمدرضا رضاییکوچی؛ رئیس کمیسیون عمران مجلس، در رابطه با پروژههای عمرانی نیمهکاره در کشور، گفت: تعداد پروژههای عمرانی متناسب با منابع مالی موجود نیست و هر مسئولی اعم از نماینده مجلس، استاندار و یا وزیر، پروژهای را کلنگ زده است که در بسیاری مواقع منابع به این پروژهها نمیرسد و قبل از اینکه این پروژهها به اتمام برسد، مرتب پروژههای دیگری را به آن اضافه میکنیم. وی ادامه داد: با این روند پروژهسازی در کشور دو مشکل به وجود میآید پول کشور به پروژههایی اختصاص مییابد بدون اینکه این پروژهها به بهرهبرداری برسد و پول در پروژهای خرج شده که در حال مستهلک شدن است. دوم اینکه چون زمان تکمیل پروژه، طولانی شده و به موقع آماده نمیشود، شامل تعدیل میشود یعنی پیمانکار، پروژهای را شروع میکند اما در زمان مشخص پول به او نمیدهیم زمان پروژه طولانی میشود و مجبوریم ۴۰ درصد پولی که در بودجه میگذاریم به تعدیل آن اختصاص دهیم
سهیل آل رسول؛ عضو هیئت مدیره جامعه مهندسان مشاور، گفت: بالغ بر ۸۰ هزار طرح نیمهتمام ملی و استانی در کشور که زمینهساز اتلاف سرمایههای ملی و عدم اثربخشی سرمایهگذاریهای عمرانی کشور شده است.