به گزارش آی پی اکونومی ملات خمیری سبز پلیمری با استفاده از پلیمرهای دوستدار محیط زیست توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی برای نخستین بار اختراع و برای استفاده در صنعت ساختمان سازی به طور انبوه تولید شده است.
علیرضا بهلولی مدیرعامل شرکت دانش بنیان بتن اکسیر و مخترع ملات خمیری پلیمورتکس در خصوص این محصول گفت: ملات خمیری سبز پلیمری، نوعی ملات خمیری آماده مصرف و چسباننده بسیار قوی بدون سیمان و ماسه، متشکل از پلیمرهای دوستدار محیط زیست به همراه فیلرهای معدنی، مناسب برای دیوارچینی با انواع سفال و بلوک در ساختمان به جای ملات ماسه و سیمان است.
وی بیان کرد: ملات آماده خمیری پلیمورتکس مشکلات دیوارچینی با ملات ماسه و سیمان اعم از آلودگی محیط زیست، برداشت بیرویه از معادن شن و ماسه و منابع آبی، بهداشت ضعیف کارگاهی و ایمنی کمتر بخاطر نداشتن چسبندگی بالا بین مصالح سفتکاری و سرعت اجرایی کم را برطرف می کند.
این مخترع افزود: ملات آماده پلیمری خمیری آماده مصرف است و نیازی به اضافه کردن ماسه، سیمان یا آب یا هرگونه افزودنی دیگر ندارد. بی نیازی به منابع آبی در محیط زیست، به علت حذف آب و کاهش میزان آلودگی زیست محیطی به واسطه حذف سیمان و ماسه همچنین به صفر رسیدن میزان هدررفت (پِرت)، این ملات را در زمره مواد دوستدار طبیعت قرار داده است.
وی ادامه داد: از این ملات در هر متر مربع بین یک و نیم تا ۲ کیلوگرم مصرف می شود که جایگزین ۳۵ کیلوگرم ملات ماسه و سیمان است که به معنای کاهش وزن ساختمان و خطرات جانبی کمتر در هنگام زلزله است. وقتی وزن در پروژه های ساختمانی کاهش داده می شود، تردد و حمل و نقل نیز در داخل پروژه کاهش می یابد؛ بنابراین ایمنی در داخل پروژه بالا می رود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان یادآور شد: با این محصول بهره وری نیروی انسانی را در پروژه های ساختمانی بالا ببریم. به خاطر کاهش حمل مصالح ساختمانی سه تا پنج نفر از نیروهای انسانی مورد نیاز را در پروژه اجرای دیوار کاهش می دهیم، بنابراین این محصول می تواند هم از نظر اقتصادی و هم از نظر وزنی، ایمنی و محیط زیستی در پروژه مفید باشد.
وی گفت: این محصول در چندین پروژه در کشور مانند بندرعباس، اهواز، کرمان، گرگان، گیلان، سیرجان و اصفهان استفاده شده است، همچنین مذاکراتی با کشورهای ازبکستان، عراق، افغانستان، امارت متحده عربی(دبی) برای صادرات این محصول انجام شده است
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: مدت زمان ایجاد مقاومت این محصول نسبت به شرایط محیط شمال و جنوب کشور به لحاظ دمای هوا فرق می کند. در جنوب کشور سریع تر مقاومت ایجاد می شود.
این محصول نسبت به ملات سیمان و ماسه قیمت کمتری دارد و میتواند متراژ بالاتری را پوشش دهد.