به گزارش آی پی اکونومی در ایران سنگهای صادراتی با تنوع رنگ و طرح فراوانی که دارند، میتوانند یکی از مهم ترین محصولات صادراتی غیر نفتی کشور باشند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ما به دنبال ایجاد تحول هستیم و با توجه به اینکه از رتبه چهارم منابع برخورداریم، رتبه چهارم صادرات سنگ را هدفگذاری کردهایم و باید به این نقطه برسیم.
کشور ایران حتی با وجود تحریم ها، اگر مهمترین قطب سنگ صادراتی در دنیا نباشد، قطعا یکی از مهترین منابع آنها به حساب می آید. چراکه ایران از لحاظ ذخایر سنگهای طبیعی یکی از بزرگ ترین و مهترین منابع را در جهان دارد. تقریبا ۸۰% از انواع سنگ های ساختمانی در ایران وجود دارد و استخراج می شود.
ایران با داشتن حجم بالای معادن و منابع سنگ و البته با واردات تجهیزات مدرن میتواند بیش از ۵۰ % سنگهای فرآوری شده را مطابق با سلیقه و در ابعاد مختلف به متقاضیان جهانی آن صادر کند و ارزشافزوده قابل توجهی از این صنعت برای کشور ایجاد نماید.
بررسی دادهها و آمار صادرات سنگ ساختمانی در سه سال گذشته، نشان از سیر صعوی صادرات این محصول دارد، به گونهای که صادرات سنگ در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، افزایش ۸ درصدی داشته و به ۱۸۶ میلیون دلار در سال رسیده است. ارزش دلاری صادرات در سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۱۷۰ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۹، افزایشی ۲۰ درصدی داشته است.
در سال ۱۴۰۱، نزدیک به یک و نیم میلیون تن سنگ صادر شده و چهار کشور به عنوان مقاصدی شناخته میشود که بیشترین میزان سنگ، به سمت آنها روانه شده است. این کشورها به ترتیب، کشورهای عراق، چین، ترکمنستان و امارات متحده عربی است. در این میان، سهم کشور عراق نزدیک به ۷۵ میلیون دلار و با اختلافی چشمگیر، سهم کشور چین بالغ بر ۲۴ میلیون دلار و سهم ترکمنستان بیش از ۱۹ میلیون دلار است.
سنگ تراورتن، سنگ مرمر، سنگ مرمریت و سنگ چینی از مهم ترین سنگهای ساختمانی ایرانی هستند که برای عرضه به بازارهای خارجی کاملا مناسب می باشند.
افزون بر فراوانی معادن سنگ طبیعی در ایران، سنگهای ایرانی از باکیفیت ترین سنگهای ساختمانی در دنیا می باشند و سنگ ساختمانی از اصلی ترین مصالح ساختمانی است.