۳۳۶کلمه
مدت زمان پیشنهادی جهت مطالعه ۲دقیقه
چشم یار» یکی از استارتاپ های فعال جهاد دانشگاهی در حوزه هوش مصنوعی و سلامت چشم است. این استارتاپ، سلامت چشم را بر اساس مجموعه فناوری های کاربردی در حوزه هوش مصنوعی بهبود می بخشد. اکنون نیز روی مجموعه تکنیک های پردازش تصویر و سایر روش های یادگیری ماشین اقداماتی انجام می دهد.
علیرضا عمومی مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی (منش) جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: ما در این واحد فناور به دنبال این هستیم که بتوانیم با استفاده از هوش مصنوعی، سلامت چشم را پایش و بیماری های چشمی را تشخیص دهیم؛ تاکنون با این تکنولوژی تعداد زیادی بیماری چشمی تشخیص داده شده اند که میتواند ابزاری برای تشخیص و کنترل بیماریها و عفونتهای چشمی باشد.
همچنین با وجود زیر ساخت ارایه خدمات درمان در منزل در مجموعه جهاد علوم پزشکی تهران این فنآوری مورد استفاده و در خدمات بیماران در قالب تلمدیسین و پزشکی از راه دور توسط اینترنت اشیا قرار می گیرد.
وی درباره نحوه پایش سلامت چشم بیماران و مراجعه کنندگان اظهار کرد: ابتدا تصاویر سطحی( تصاویری که از گوشی های هوشمند گرفته می شود) یا نیمه تخصصی و تخصصی( تصاویری که از شبکیه چشم گرفته شده اند) به روی اپلیکیشن یا وب اپلیکیشن بارگذاری می شود؛ سپس بیماری بیماران تشخیص داده شده و نتیجه آن نیز به چشم پزشک ارجاع داده می شود.
وی تاکید کرد: جنبه های مختلف این مساله باید درست مطرح شود تا بحث بیماری ها و تشخیص آنها دقیق تر صورت بگیرد. ما سعی کرده ایم با در نظر گرفتن این جنبه ها برای کاهش این خطاها، دقت تشخیص و نوع تصویربرداری ها را افزایش دهیم.
عمومی به دیگر مزایای اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: ما در این طرح سعی کرده ایم به وسیله این فناوری، بیماری های چشمی را تشخیص دهیم و نیاز حضور بیماران در بیمارستان و کلینیک های تخصصی را کمتر کنیم. با اجرای این طرح می توانیم به وسیله ارزان ترین تجهیزات، اینترنت و گوشی هوشمند، این سرویس را در محروم ترین نقاط ایران ارائه دهیم.