۱۹ اسفند ۱۴۰۲
۳۷۲ کلمه
مدت زمان پیشنهادی جهت مطالعه ۳ دقیقه
به گزارش آی پی اکونومی در حالی که به آغاز سال جدید کمتر از یک ماه زمان باقی است، بازار کالاهای نوروزی در ایران از انواع خوراکی گرفته تا اقلام مصرفی مانند پوشاک، با رکود مواجهاند. فعالان صنفی مشاغل مختلف تورم فزاینده، نبود ثبات اقتصادی، نوسانهای ارزی و کاهش قدرت خرید مردم را عامل اصلی از رونق افتادن کسبوکارها میدانند.
در پیوند با همین موضوع، مجید افتخاری، عضو هیئتمدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک، از رکود بیسابقه حاکم بر بازار پوشاک در آستانه سال نو خبر داد و گفت که پوشاک از سبد خرید پنج دهک پایین جامعه حذف شده است، به طوری که آنها فقط در «شرایط اضطرار» لباس میخرند. دو دهک پردرآمد جامعه هم از خرید پوشاک داخلی استقبال نمیکنند و در این میان، دهکهای متوسط هم تحت تاثیر تبلیغات دولت، پساندازشان را صرف خرید اوراق ۳۰ درصدی کردهاند.
افتخاری با انتقاد از این اقدام دولت خاطرنشان کرد که با عرضه این اوراق میخواستند «نرخ ارز را مدیریت کنند که موفق هم نشدند».
عضو هیئتمدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک رکود بازار پوشاک امسال را در مقایسه با ۴۰ سال گذشته «بیسابقه» توصیف کرد و افزود: «حتی در دوران همهگیری کرونا و اعتراضهای سال گذشته نیز چنین رکودی وجود نداشت.»
افتخاری اقدامهای دولت برای خارج کردن نقدینگی از دست مردم را در پایین آمدن شدید میزان تقاضا برای پوشاک موثر خواند و تاکید کرد با عرضه اوراق و پیشفروش خودرو، بخش زیادی از پول موجود در سطح جامعه را جذب کردند. این موارد در کنار «جولاندهی کالاهای قاچاق» موجب شده است بازار پوشاک در شب عید بیرونق بماند.
این فعال صنفی در ادامه انتقادها به سیاستهای حاکمیتی، گفت: «نگرانی حاکمیت فقط این است که امنیت مناسبات مختلف از جمله انتخابات به هم نخورد اما بخش خصوصی و اقتصاد جامعه هم بخشی از این امنیت است و اگر واحدهای صنعتی زمین بخورند، بیکاری ناشی از آن هم این امنیت را هدف میگیرد.»
عضو هیئتمدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک به وضعیت نامناسب معیشتی مردم در ایران اشاره کرد و گفت که در شرایط فعلی، پوشاک از اولویت خرید بسیاری از مردم خارج شده است. او وضعیت کسبوکارهای مرتبط با صنعت پوشاک را «وخیم» خواند و افزود: «پیشبینی میشود که بعد از عید بهطور قابلتوجهی خروج از این صنعت را شاهد باشیم.»