۲۹ اسفند ۱۴۰۳

درمان بیماری های مادرزادی به کمک سلول های بنیادی

رشد شبه اندام به کمک سلول های بنیادی جنین و کاربردهای آن

۲۰اسفند۱۴۰۲

۳۶۷کلمه

مدت زمان پیشنهادی جهت مطالعه ۲دقیقه


به گزارش آی پی اکونومی محققان برای اولین بار توانستند بدون سقط جنین و بدون آسیب زدن به آن به کمک فناوری سلول های بنیادی که از مایع آمنیوتیک گرفته بودند «شبه اندام» رشد دهند.
پیش از این، این اندام‌های کوچک از سلول‌های بنیادی افراد بالغ یا بافت جنین پس از سقط جنین گرفته می‌شدند.
به کمک این سلول‌های بنیادی، می‌توان سه درصد از نوزادان را که دارای یک بیماری مادرزادی هستند، قبل از تولد تحت نظارت و درمان قرار داد. رویکرد جدید همچنین می‌تواند به توسعه درمان‌های منفرد برای این نوزادان کمک کند.
اندام‌های کوچک که «ارگانوئید» نیز نامیده می‌شوند، ساختارهای کوچکی هستند که می‌توان از آنها برای آزمایش درمان‌های پزشکی جدید یا تحقیق درباره نحوه عملکرد اندام‌های واقعی در زمانی که انسان سالم یا بیمار است، استفاده کرد.
در این مطالعه، سلول‌های بنیادینی که در مایع آمنیوتیک شناور بود و تیم تحقیق آنها را جمع‌آوری کرد، از کلیه، ریه و روده جنین می‌آمد.
گرفتن سلول از مایع آمنیوتیک، قوانین مربوط به گرفتن سلول‌های بنیادی مستقیم از بافت جنین را نیز دور می‌زند. در بریتانیا، قانون اجازه ختم بارداری را حداکثر تا هفته ۲۴ بارداری داده است و دانشمندان نمی‌توانند پس از آن نمونه‌ای از جنین بگیرند.

پائولو دی کوپی، پروفسور جراحی کودکان در دانشگاه کالج لندن در این باره می‌گوید: «این سلول‌ها بسیار مهم هستند زیرا در این ارگانوئیدهای کوچک، تمام عملکردهای اپیتلیوم و لایه داخلی آن اندام وجود دارد. بنابراین می‌توانیم همه عملکردهای آن ارگان را در یک ظرف پتری تکرار کنیم که هم برای توسعه تحقیقات پزشکی خوب است و هم برای درک بیماری‌ها برای مثال در جنین.»
پژوهشگران در این تیم با همکاری محققان بلژیکی، ارگانوئیدهای ریه را از سلول‌های جنین‌های مبتلا به فتق دیافراگم مادرزادی گرفته و رشد دادند (یک بیماری مادرزادی نادر که در آن سوراخی در دیافراگم ایجاد و باعث می‌شود سایر اندام‌ها به سمت قفسه سینه حرکت کنند). سپس وضعیت این ارگانوئیدهای رشد داده شده را با وضعیت آنها در جنین‌های سالم، قبل و بعد از درمان مقایسه کردند و توانستند نشانه‌های بهبودی را در ریه‌های آنها پس از درمان به کمک این ارگانوئیدها مشاهده کنند.
این تحقیقات هنوز در مرحله آزمایشی است. در حال حاضر در مجموع ۵۰ زن در این مطالعات شرکت کرده‌اند و ضروری است که تحقیقات بیشتری انجام شود.

تازه‌های آی پی اکونومی

وب گردی اقتصادی

خبرگزاری فارس نیوز

دیدگاه

13737
امیرحسین-کاکایی
Picture33
Picture88
Picture77

چهره شاخص صنعت

IMG_20240730_202257

پربیننده‌ترین‌ها

strong-silo-builders1