۱۰ اسفند ۱۴۰۲
۲۶۹ کلمه
مدت زمان پیشنهادی جهت مطالعه ۱.۱۲ دقیقه
امروزه ۱۱ درصد برق جهان توسط راکتورهای اتمی تولید میشود و کشور ما نیز در زمره کشورهای تولیدکننده برق هستهای است.
گزارش ۲۰۱۴ اتحادیه بهره برداران هسته ای حاکی از آن است که باوجود سابقه کوتاه استفاده از انرژی اتمی؛ از ۱۹۴۰ تاکنون تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان به این فناوری دست یافته و از مزایای آن بهره مند شده اند. به گونه ای که اکنون ۱۱.۵ درصد از برق جهان در راکتورهای اتمی ۳۱ کشور تولید می شود.
رییس سازمان انرژی اتمی درباره ضرورت تهیه و تدوین سند راهبردی در سازمان انرژی اتمی گفت: رسیدن به ۲۰ درصد از تولید برق کشور از طریق هستهای را در این سند داریم.
نیروگاه های هسته ای نیز از نوع نیروگاه های حرارتی محسوب می شوند با این تفاوت که در نیروگاه های تولید برق هسته ای، انرژی حرارتی مورد نیاز از طریق فرآیند های شکافت یا گداخت هسته های اتم و در یک محیط واکنش به نام راکتور هسته ای به دست می آید.
یک قرص اورانیومی که از گردو نیز کوچکتر است، به اندازه ۱۰۰۰ کیلوگرم زغال سنگ یا بیش از ۴۷۰ لیتر نفت، انرژی تولید میکند. ضمن اینکه سوخت هستهای چگالی بیشتری داشته و زباله کمتری تولید میکند.
نیروگاهای هستهای به لحاظ اشغال فضای فیزیکی مزیت زیادی دارند. یک نیروگاه هستهای ۱۰۰۰ مگاواتی تقریبا ۲.۵ کیلومتر مربع فضا لازم دارد. اما اگر بخواهیم با توربین بادی همان مقدار انرژی تولید کنیم، ۳۶۰ برابر فضا لازم داریم و باید ۴۳۰ توربین بادی بزرگ نصب کنیم. تاسیس نیروگاه خورشیدی نیز ۷۵ برابر بیشتر فضا اشغال میکند و برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی باید ۳,۰۰۰,۰۰۰ صفحه خورشیدی نصب شود.