۲۳ آذر ۱۴۰۲
ملیحه پرکی زاده
۲۸۰ کلمه
مدت زمان پیشنهادی جهت مطالعه ۱.۴ دقیقه
به گزارش آی پی اکونومی، بیماری های قلبی عروقی نه تنها در ایران، بلکه در اغلب کشورهای دنیا رو به افزایش است.
مصرف مواد دخانی، الکل، فست فودها و … از عوامل مهم افزایش بیماری های قلبی محسوب می شود. در کنار این عوامل تغییر سبک زندگی و صنعتی شدن جوامع، باعث شده روند ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی سرعت بیشتری بگیرد. طبق گزارش مرکز آمار بیماری های قلبی انجمن قلب آمریکا فقط در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۹ میلیون انسان بر اثر بیماری های قلبی عروقی در جهان جان خود را ازدست داده اند.
اگرچه داروهای شیمیایی زیادی برای بیماری های قلبی و عروقی موجود است اما عوارض جانبی و سمیت مواد به کاررفته در این داروها همواره باعث نگرانی بوده است.
ترکیبات بیولوژیک با منشاء گیاهی شاخه مهمی از درمان های دارویی محسوب می شوند که در بسیاری از موارد ارزان تر و نسبت به داروهای شیمیایی عوارض جانبی کمتری دارند.
زعفران یکی از هزاران داروی گیاهی است که اثرات درمانی متعددی دارد. جالب است بدانید که شیوع این بیماری در مناطقی از اسپانیا که مردم آن به صورت روزانه زعفران مصرف می کنند به طور فاحشی کم تر است.
طبیعت زعفران گرم و خشک است و خوردن زعفران و مالیدن آن بر اندام، گرفتگی های کبد و عروق را می گشاید؛ همچنین سایر داروهای تجویز شده با آن را به اندام ها می رساند.
مطالعات انجام شده نشان می دهد که زعفران باعث کاهش ضربان قلب و کاهش انقباض آن می شود و اثر شل کنندگی عضلات عروق را دارد. زعفران از به هم چسبیدن پلاکت ها در خون نیز جلوگیری می کند.
امروزه قرص های حاوی زعفران با مقادیر ۲۰ تا ۳۰ میلی گرم در هر قرص، ازجمله محصولاتی است که جهت پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مورد تجویز قرار می گیرند.